Huisregels
Het terrein rondom de hondenzwemvijver is mooi en dat willen we graag zo houden. Bij ons kan zowat alles, maar om er voor te zorgen dat we met z'n allen voor lange tijd van deze leuke plek kunnen genieten hebben we toch een klein aantal regels opgesteld.
Met het betreden van het terrein gaat u akkoord met de onderstaande huisregels.
Het terrein rondom de hondenzwemvijver is mooi en dat willen we graag zo houden. Bij ons kan zowat alles, maar om er voor te zorgen dat we met z'n allen voor lange tijd van deze leuke plek kunnen genieten hebben we toch een aantal regels opgesteld.
Met het betreden van het terrein gaat u akkoord met de onderstaande huisregels.
- Betreden van het terrein is geheel op eigen risico. De directie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal, schade en of verwondingen bij mensen, hun eigendommen zoals kleding en auto’s en honden.
Heenreis en voorbereiding
- Jouw hond graag thuis uitlaten en NIET in onze straat. De hond mag op ons terrein zijn behoefte doen, zolang hondenpoep ook direct wordt opgeruimd.
- Zorg dat de hond tijdens het bezoek aan de vijver te allen tijde een halsband of tuigje draagt. Dan hebben we iets om de hond aan vast te pakken als er iets aan de hand is. Een slipketting is NIET toegestaan.
- Rijd met een gepaste snelheid, max 15 km/u door het straatje naar het parkeerterrein.
- Parkeren graag in de daarvoor bestemde parkeerweide. Betreden is geheel op eigen risico en de directie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal, schade en of verwondingen bij mensen, hun eigendommen zoals kleding en auto’s en honden.
- Meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan.
- Bij het betreden van het terrein is de hondeneigenaar/bezoeker van hondenzwemvijver Ut Poeleke akkoord met de huisregels van de hondenzwemvijver.
- Bij het betreden van het terrein is de hondeneigenaar akkoord gegaan met het aanwezige hekwerk en de staat waarin het verkeert en zorgt er zelf voor dat zijn/haar hond deze niet passeert.
Op ons terrein
- Geen takken afbreken van onze beplanting
- Niet met stenen gooien op ons terrein en ook niet in de vijver.
- Balletjes en ander speelgoed voor de honden zijn NIET toegestaan op het terrein. Reden hiervoor is om een onderling gevecht tussen de honden te voorkomen. Het kan voorkomen dat een gevecht om een speeltje verder gaat dan stoeien. Met als gevolg een bijtincident. En dat wil niemand.
- Als je ziet dat je hond staat te graven, corrigeer hem dan want we willen geen kuilen
- Als je hond z'n behoefte doet, deze dan graag eventjes opruimen en in één van de daarvoor bestemde blauwe poepbakken werpen die op het terrein staan. Ben je poepzakjes vergeten, die zitten standaard verwerkt in onze speciale poepbakken en daar kun je gebruik van maken.
- Blaffen, dit is onvermijdelijk. Maar als je hond tekeer blijft gaan zou het fijn zijn als je hem corrigeert of een time out geeft zodat hij rustig kan worden.
- Indien je iets te eten nuttigt van de kiosk, ben je zelf verantwoordelijk om dit eten te beschermen tegen honden. Het kan voorkomen dat een hond namelijk zin heeft in dat heerlijke broodje dat je zojuist hebt gekocht in de kiosk. LET DAAR DUS OP! Je kunt altijd op een hoge kruk gaan zitten om te eten.
- De hond aanlijnen buiten het afgeschermde deel van de hondenzwemvijver
Baasjes corrigeren hun hond indien:
- de hond andere honden opjaagt of najaagt
- de hond op andere honden rijdt. Het geven van een time-out kan een oplossing zijn.
- de hond bij de toegangspoort staat. In dat geval de hond daar weghalen en weghouden
- de hond naar andere honden gromt. In dat geval de hond aanlijnen en met iemand van de hondenzwemvijver overleggen.
- In geval correctie niet werkt bij bovenstaande situaties, dan verlaat u het terrein met de hond.
- Als wij zien dat er onvoldoende wordt gecorrigeerd of dat de correcties geen effect hebben, hebben wij het recht om het baasje met de hond te verzoeken naar huis te gaan.
Baasjes verlaten direct het terrein met de hond indien:
- de hond uitvalt naar andere honden of mensen en kinderen
- de hond hapt naar andere honden of mensen en kinderen
- In geval er sprake is van spelbijten van honden onderling bekijken we even of dit een probleem is
- bijten in andere honden of mensen en kinderen.
- Voor bovenstaande punten geldt altijd dat je NIET naar de hondenzwemvijver moet komen als je weet dat je hond dit kan doen.
- Als wij bovenstaande zien gebeuren, zullen we direct ingrijpen.
- Als wij bovenstaande om redenen niet zien, maar jij als gast wel, kom dan even naar ons toe om het te melden.
Veiligheid voor honden, mensen en kinderen
- Ter bescherming van je eigen hond en de andere honden, adviseren we dat je hond de juiste entingen heeft gehad. Denk daarbij ook aan de enting tegen Kennelhoest en de ziekte van Weil. Mocht je hond na een bezoek aan de zwemvijver ziek worden, meldt het dan bij ons. Dan kunnen wij bekijken of we dit moeten melden aan de andere bezoekers.
- De hondeneigenaar is zelf verantwoordelijk voor zijn hond en houdt deze in de gaten. Als de hond om welke reden dan ook er in slaagt het hekwerk te passeren, dan is de hondeneigenaar zelf verantwoordelijk voor de eventuele schade/verwondingen.
- Als je hond of jijzelf als baasje dan toch betrokken raakt in een gevecht of bijtincident en daardoor verwondingen oploopt of veroorzaakt, dan zijn de eigenaren van de betrokken honden zelf verantwoordelijk om dit samen ter plaatse op te lossen. De directie van de hondenzwemvijver kan hier op geen enkele wijze voor aansprakelijk worden gesteld. Het niet mogelijk om via de Hondenzwemvijver gegevens van gasten op te vragen.
- Bij de Hondenzwemvijver rennen er honden over het terrein. Let daar op. Een hond kan zomaar iemand omver rennen omdat de hond hier zelf niet op let. U bent zelf verantwoordelijk om hier dus op te letten en ook op uw kinderen. Mocht er letsel ontstaan door een botsing of ander incident tussen hond en mens, kan de directie van de hondenzwemvijver hier niet voor aansprakelijk gesteld worden.
- Bij de Hondenzwemvijver krijgen honden voorrang op mensen en kinderen. Dit geldt bijvoorbeeld bij de trampoline. We kunnen mensen en kinderen verzoeken de trampoline te verlaten omdat honden hier opgewonden van kunnen raken. Ook is het risico aanwezig dat kleine kinderen omver gerent worden door honden. Het is dus niet verstandig om je kleine kinderen zonder begeleiding op de trampoline te laten spelen of over het veld te laten lopen.
- Het water is bedoeld als zwemwater voor honden. Het water heeft niet de kwaliteit van een zwembad en is dus niet bedoeld om in te zwemmen door kinderen en volwassenen. Het is wel toegestaan om met je hond het water in te lopen ter begeleiding maar dat is wel volledig op eigen risico en de directie kan niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld voor verwondingen, ziekte of ander ongemak dat wordt opgelopen in en t.g.v. het water.
- Het water wordt 24 uur per dag gefilterd, 7 dagen in de week. In combinatie met het regelmatig reinigen van de bodem van de vijver wordt het risico op groei van ongewenste bacteriën of botulisme geminimaliseerd, maar niet uitgesloten. Wij zijn niet verantwoordelijk als uw hond of uzelf iets oploopt ten gevolge van de kwaliteit van het water.
Beloningen
- Geef je hond tijdens het verblijf bij de hondenzwemvijver geen grote snacks. Een kleine beloning die de hond in 1 hap opheeft, is geen probleem. Zorg er in dat geval voor dat er geen andere honden in de buurt zijn.
- Geef andere honden NOOIT een snoepje. Dit in verband met eventuele allergieën van de andere hond waar je zelf geen weet van hebt.
Loopsheid en rijgedrag
- Een loops teefje is niet welkom op het terrein. Dit om onrust in de groep te voorkomen. En natuurlijk een ongewenste dekking. Daarnaast kan een loops teefje een ontsteking oplopen in het water als ze met een opgezwollen vulva het water in zou gaan. Dit geldt ook voor de privéverhuur.
- Als een teefje loops gaat worden of loops is geweest, kan het voorkomen dat zij al of nog lekker ruikt voor reutjes. Wij kunnen daar niets aan veranderen. En het verschilt per teefje hoe lang deze situatie zich voordoet. Wij zullen je in dat geval vragen een andere keer terug te komen met je teefje.
- Soms komt het voor dat een hond rijgedrag vertoont. In dat geval willen wij de hondeneigenaar vriendelijk vragen de hond even aan te lijnen zodat deze tot rust kan komen. Als de hond daarna toch rijgedrag blijft vertonen tijdens het bezoek aan de vijver, dan is het beter voor de hond om het terrein te verlaten en op een andere dag terug te komen. Wij proberen per situatie in te schatten waar het rijgedrag vandaan komt en daar passend op te reageren.
Wanneer thuisblijven?
- Honden die snel overprikkeld raken
- Honden die bang zijn voor andere honden en/of mensen
- Honden die onzeker zijn
- Honden die niet sociaal zijn
- Honden die uitvallen naar andere honden
- Honden die niet tegen drukte kunnen
- Honden die andere honden structureel opjagen en/of achterna jagen.
- In bovenstaande gevallen kun je altijd de hondenzwemvijver privé afhuren.
- Loopse teefjes
- Honden die ziek zijn.
- Honden met een lichamelijk mankement, overweeg in dat geval de rustige honden/seniorenhondenavond
Als je hond een van onderstaande aandoeningen heeft, blijf dan zeker thuis
- Diarree
- Overgeven
- Hoesten
- kennelhoest
- andere overdraagbare aandoeningen
- Bij twijfel raadpleeg dan je dierenarts
En verder nog even dit
- Houd rekening met elkaar, elkaars honden en heb begrip voor de ander.
- Ga met respect om met de andere gasten van de hondenzwemvijver. Iedereen wil hier een leuke tijd hebben.
- Hondenzwemvijver Ut Poeleke behoudt zich het recht voor om honden en/of de baasjes de toegang te ontzeggen indien het gedrag dermate onwenselijk is.
- Indien de weersomstandigheden te slecht zijn (voorspeld) kan Hondenzwemvijver Ut Poeleke besluiten om die dag niet te openen. Dit wordt kenbaar gemaakt op Facebook, de website en de whatsapp service.
- De directie van de hondenzwemvijver zal GEEN persoonsgegevens uitwisselen met derden conform de AVG.
- Hondenzwemvijver Ut Poeleke heeft te allen tijde het recht de huisregels te wijzigen.
GENIETEN, dat is de belangrijkste regel!
Oeffelt, 24-jan-2024