Hondenzwemvijver 'Ut Poeleke'
Genieten samen met je hond
 

Puppy Duik, je pup veilig laten zwemmen

Speciaal voor de jonge honden organiseert Hondenzwemvijver Ut Poeleke regelmatig een puppy duik. Dit zijn zwemavonden waar je met je pup naar toe kunt komen zonder dat er allemaal andere volwassen honden rondrennen. 

Honden tot 1 jaar* (12 maanden) zijn welkom tijdens de puppy duik. Omdat onze zwemvijver geleidelijk afloopt kun je je hond rustig aan het water laten wennen. 

Puppy's van de kleine hondenrassen zoals boomers e.d. kunnen ook heel goed terecht op de kleine honden avonden. Dit past in sommige gevallen ook beter en laten we aan de beoordeling van het baasje over.

Om de puppy duik voor iedereen leuk te maken, hanteren we een opsplitsing zodat de allerkleinsten niet worden afgeschrikt.


blok 1: voor pups tussen 12 en 20 weken
blok 2: pups vanaf 21 weken tot 12 maanden.


Richtlijnen:
Pups tot 16 weken => max 30 minuten spelen en daarna hebben ze rust nodig
Pups tussen 16 en 26 weken => max 3/4 uur spelen en daarna rust.
Pups tussen 26-52 weken => max 1 uur spelen en daarna rust.
Bescherm je pup tegen overbelasting. Hij kan dat zelf niet en zal door blijven gaan.


* LET OP: als je hond nog geen 12 maanden is maar zich wel al regelmatig dominant/wild opstelt naar andere honden, dan is het beter dat je naar de reguliere avonden komt. De puppy duik is bedoeld voor honden die nog erg onderzoekend, naïef en speels zijn.


Als we vinden dat een hond zich tijdens de puppy duik te wild gedraagt, kunnen we de baas vragen de hond aan te lijnen. Houdt hier rekening mee. U bent en blijft zelf verantwoordelijk voor het welzijn van uw pup. De hondenzwemvijver kan daarvoor nooit aansprakelijk gesteld worden.


Impressie Puppy Duik


Vooraf reserveren noodzakelijk

Om naar de hondenzwemvijver te kunnen komen is het noodzakelijk om vooraf te reserveren.


Inentingen

Wij adviseren om pas te komen zwemmen met je pup als deze is ingeënt tegen de ziekte van Weil. Een pup krijgt deze inenting bij de 12 weken spuit. Check je paspoort om te zien of dit inderdaad is gebeurd. Bij twijfel, neem dan contact op met je dierenarts.

Daarnaast is een extra inenting tegen kennelhoest gewenst. Deze inenting is vergelijkbaar net als de griepprik bij mensen. Die beschermt tegen een aantal stammen, maar niet allemaal. Het kan dus ondanks de inenting toch voorkomen dat je hond kennelhoest oploopt.

Wij controleren jullie pups niet op hun inentingen. Het meebrengen van je paspoort is dus niet nodig. Wij vinden het een verantwoordelijkheid van de baasjes om de pup zo goed mogelijk te beschermen voordat deze de 'wijde wereld' in gaat.


Wanneer is er een puppy duik in 2021?

De puppy duik zal op zaterdagochtenden  plaatsvinden. 


Richtlijnen voor een gezonde ontwikkeling van je pup:
Pups tot 16 weken => max 30 minuten spelen en daarna hebben ze rust nodig
Pups tussen 16 en 26 weken => max 3/4 uur spelen en daarna rust.
Pups tussen 26-52 weken => max 1 uur spelen en daarna rust.

Bescherm je pup tegen overbelasting. Hij kan dat zelf niet en zal door blijven gaan. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het welzijn van je pup. Vraag gerust advies aan een vrijwilligster op het veld.


Bij slecht weer zullen wij de thema avond afmelden. Dit doen we minimaal 2 uur van te voren op de website EN de facebookpagina. Kijk dus ALTIJD eerst nog even op de website voordat je naar Oeffelt komt met je hond.


Vooraf reserveren noodzakelijk. 


Nog meer foto's en filmpjes

Tijdens de puppy duik worden er regelmatig foto's gemaakt. Hieronder een impressie van de puppy duiken in 2018.